FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort

brigitta mathilde

Dec18

Instagram rydder op – og tilføjer nye valgmuligheder

Skrevet af: Brigitta Mathilde Andersen Kategorier // Sociale Medier, Arkiv 2014

instagram december 2014

Instagram delte i sidste uge den glædelige nyhed, at de har rundet 300 mio. profiler. Dette gør platformen mere populær end Twitter, der på nuværende tidspunkt har fornøjelsen af 284 mio. månedlige brugere.

Samtidig har Instagram tilføjet 3 nye features, der gør søgning og redigering lettere.

De 3 nyheder kan få dine gamle billeder tilbage i toppen af søgeresultaterne

Instagram vil være autentisk

300 mio. Instagrammers. Det er sandelig fine tal. Men selv Instagram er klar over, at tallene ikke helt holder. Der er nemlig flere ”fake” profiler på dette sociale medie, samt brugere der er inaktive. Instagram ønsker at brugere oplever, at billeder på platformen kommer fra reelle personer der fortæller deres virkelige historier. Og ikke fra brugere der kopierer andres identitet og opfinder fantasi historier om andres dagligdag.

Instagram har derfor besluttet at gennemgå det store antal profiler – og rydde op.
Samtidig implementerer de flere nye features.

Den 1. tilføjelse
- grunden til at de rydder op

instagram december 2014

I sidste måned gjorde instagram det muligt også at søge på personer og ikke bare Hashtags. Du kan søge på din yndlings kunstner eller musiker. En skøn feature. Men – desværre er der flere der har oprettet kopi-profiler, med navne der minder om populære kendte – men slet ikke er det. Det gør søgefunktionen mindre brugbar, da du reelt ikke kan vide om du har fundet den rigtige instagrammer. Ved de profilnavne hvor Instagram vurderer, at der er stor sandsynlighed for at profilen vil blive kopieret - tilføjes nu et godkendelsesbadge (lille blå cirkel med hvidt flueben, placeret ved siden af profilen) Det blå stempel tilføjes ved berømtheder, offentlige personer og globale brands. Denne type badge anvendes allerede på Twitter og Facebook.

Den 2. tilføjelse
- som jeg har savnet længe

instagram december 2014

Det er nu muligt at redigere i den billedtekst du har skrevet da du delte billedet. Har du stavet forkert? Vil du gerne skrive mere? Eller har du glemt at tilføje placering på billedet? (Instagram brugere søger også på placering og kan derved finde dit billede. Derudover kan du fremvise billeder fra forskellige steder/byer i dit fotoalbum. Dette øger chancen for at andre ser dit billede. )

Tryk på knappen med de 3 små prikker

Lige under dit billede, finder du en lille knap med 3 små prikker. Klikker du på denne knap, kan du slette, redigere eller dele billedet.

Har du et gammelt billede, hvor der ikke er tilføjet placering?

Ved at tilføje det nu, vil billedet også komme frem når der søges på denne lokation.

Den 3. tilføjelse

instagram december 2014

Når du deler et billede, vil valget af filtre adskille sig en smule fra det du hidtil har set. Der er kommet 5 nye filtre (Slumber, Crema, Ludwig, Aden og Perpetua) og Instagram har derfor valgt at give dig som bruger muligheden for selv at vælge hvilke filtre du ønsker at gennemse inden du deler.  Og i hvilken rækkefølge de skal vises.

Vælg de der skal vises og placér de du bruger oftest – forrest

Om denne nye feature er et smart tiltag, kan diskuteres. Det er vel en smagssag fra bruger til bruger. Personligt kunne jeg bedre lide den gamle opsætning – kontra visningen af forbogstavet for hvert filter.

Hvad syntes DU om Instagrams oprydningsrunde?

Er det på tide at de får slettet like-hunters og fake profiler? Eller syntes du de at de overskrider nogle grænser, ved at bestemme hvem der må – og hvem der ikke må have en profil? Uanset vil det for flere betyde et frafald i antallet af følgere. Særligt hvis de har købt eller byttet sig til dem (du liker mig – jeg liker tilbage)

Er du vild med de nye filtre?

Eller syntes du at der var valgmuligheder nok i forvejen?
Er du – ligesom jeg – glad for at kunne redigere i teksten og tilføje lokation på eksisterende billeder??

Del med en ven

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rådgivning - Sociale Medier - Relationer
Branding - Online Synlighed - Networking

Nyheder fra Brigitta Mathilde

 

Forfatter / skribent

Brigitta Mathilde Andersen

Skal vi mødes?

FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort