FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort

brigitta mathilde

Nov24

Stop med at gentage dig selv

Skrevet af: Brigitta Mathilde Andersen Kategorier // Sociale Medier, Arkiv 2015

Skab en unik oplevelse – uanset social platform

 

STOP med at gentage dig selv på de sociale medier

Jeg følger en del spændende mennesker online. De bidrager med viden omkring de emner der interesserer mig og giver tips til udvikling af de processer jeg er i gang med. Men, desværre oplever jeg alt for ofte at de gentager sig selv. Billedet og ofte også teksten jeg finder på Facebook, ser jeg også på Google Plus, instagram og andre sociale platforme. Jeg er ikke i tvivl om at de gerne vil have at alle deres følgere ser opslaget. Første gang ser jer det ”endnu engang” tænker jeg – ok, fint nok….. Anden gang er det lidt trættende… 3. gang lukker jeg af for budskabet. Jeg forstår at de gerne vil have at jeg ser deres opslag. Men de glemmer noget…. Jeg følger samme person flere steder. Ikke for gentagelsens skyld – men fordi jeg gerne vil vide MERE…

Er du typen der gentager dig selv?

Personen valgte at følge dig flere steder, fordi de vil vide mere – ikke høre / se selvsamme budskab flere gange. Når du nu gerne vil være aktiv på flere sociale platforme – hvordan undgår du så at modtageren stiger af toget, fordi det altid stopper ved samme station?

sociale medier landsby

Sådan gjorde de i middelalderen

I middelalderen var bygrænsen let at definere. Man byggede en mur rundt om alle de samlede bygninger, både for bedre at kunne forsvare sig selv, men også for at fremvise deres status. Det var enkelt. Simpelt.

Du kan gøre det samme

Tænk på byen som DIT område. Hver bygning er et nyt sted, som de interesserede turister kan besøge. Ville de komme tilbage til hvert eneste hus, hvis det var ens indrettet? Og fremviste selvsamme udstilling?

Jeg tror det næppe

Sådan er det også online. Hvert sted, hver platform hvor du vælger at dele noget om dig selv, din virksomhed eller dine ydelser – bør være unikt. Ikke ”endnu et sted” hvor man også kan se…. Men ”stedet” med endnu mere viden og information om dig og det du foretager dig.

Hvad er det helt præcist jeg mener?

Igen: del det op. 1 medie = 1 historie. Hver platform har sin egen målgruppe. Måske er der gengangere fra andre platforme, men de kommer ikke af samme årsag. Nogle vil vide mere om måden du driver din forretning på og komme nærmere på dig og dine ansatte. Andre er interesserede i processen bag det færdige produkt.

Du skal tænke i rum. Helt fysisk.

Opdel din tilstedeværelse på de sociale platforme i rum. Navngiv dem gerne, så du kan huske og fornemme hvad der skal deles hvor. Kan du ikke helt se hvad jeg mener? Lad mig forklare det på en lidt anden måde. Hvor er du mon aktiv i dag? Og hvordan bruger du mon de forskellige platforme? Den letteste måde at forklare, er oftest et eksempel.

Mag: hvordan hun kunne gøre:

Hvem er Mag?

Mag er kunstner. Ikke kun sælger af produkter. Men skaber. Fra bunden. Mag er decoupage kunstner og designer.

Her kan du se hvordan Mag anvender de platforme hun har valgt at være på og hvorfor:

Mags Site:

Mags helt eget sted. Alt hvad der postes her, ejer Mag. Det er hendes hjørne, din kilde til viden, hendes butik. Du kan læse om Mag, hendes produkter og følge hendes tanker bag projektet på bloggen. Det er også på sitet at Mag sælger sine produkter.

mag brammer inspiration

Mit motto: Drøm, tænk, lær, forestil dig, visualiser, hav tillid, …og se det hele blive til virkelighed. Kilde: artmagicbymagl.dk

Facebook

Udstillingsvinduet. Stedet hvor Mag trækker interesserede ind. Som en demonstratrice der står på gaden og giver gratis vareprøver til de forbipasserende. Alle nyheder om Mags produkter kommer på FB. Når hun udstiller, opretter hun events så interesserede kan tilmelde sig. Hun deler links til sider hvor hun henter inspiration og billeder fra steder der giver hende fornyet energi, så du kender baggrunden for hendes kreationer.

mag facebook

Instagram

Værkstedet. Der hvor Mag starter helt fra bunden og bygger op i lag. Her kan du følge processen fra lærred til maleri og fra ren potte til færdig produkt. Du ser Mags værktøjer, det hun anvender i processen og hun indvier dig i fremgangsmåden.

mag instagram

My #happyplace 

Pinterest

Et link til det færdige produkt. Du fanges af produktet og får en kort forklaring til processen bag. Når du klikker på billedet føres du direkte til indkøbskurven. Køb gerne – eller kend prisen for den vare du finder interessant.

mag brammer pinterest

Mag L's Silk Scarves of Fortune, a magical Christmas present, ...make a wish, believe, receive, be grateful.Mag L's Silk Scarves of Fortune, a magical Christmas present, ...make a wish, believe, receive, be grateful.

Linkedin

Mød Mag. Her får du at vide hvilke kundskaber Mag har tillært sig for at skabe sine produkter. Det er også her Mag deler hvor hun udstiller. Nu har du muligheden for at møde Mag og stille spørgsmål til hendes arbejde (hvis du ikke allerede er til stede på de andre platforme – og har spurgt for længst)

mag brammer

Artist de Decoupage, paintings, designs, decoupage deco of furniture, pots, walls, posters, photostates, design of textiles

Gentager du dig selv?

Eller deler du allerede op i rum og oplevelser? Hvad er dine erfaringer med at dele samme billede flere steder? Eller unikke billeder på forskellige platforme? Giver det mening for dig at adskille dine platforme?

 

Del med en ven

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rådgivning - Sociale Medier - Relationer
Branding - Online Synlighed - Networking

Nyheder fra Brigitta Mathilde

Forfatter / skribent

Brigitta Mathilde Andersen

Skal vi mødes?

FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort